tiistai 13. joulukuuta 2016

Lätkäfaijan Mokkapalat




Otsikko olisi voinut olla itseni osalta yhtä hyvin futisfaijan tai muodostelmaluistelufaijan mokkapalat...

Urheilupiireissä KKK on hyvä muistisääntö vanhemman roolista - Kannusta, Kuljeta ja Kustanna. Tähän voisi lisätä neljännenkin K:n, Kokkaa... Nyt en viittaa terveelliseen ruokavalioon vaan kaikkien urheilutapahtumien buffetin kestosuosikkiin - mokkapaloihin. Näitä saa olla paistamassa kymmeniä pellillisiä vuodessa. Tällä ohjeella syntyy pellillinen muhkeita ja maukkaita mokkapaloja, jotka valitaan pöydästä ensimmäisenä!

Mokkapalaresepti

Taikina:
4 kpl kananmunia
4 dl sokeria
300g voita (sulatettuna)
3 dl maitoa / soijamaitoa
7,5 dl vehnäjauhoja / Gluteenitonta jauhoseosta
5 tl leivinjauhetta
5 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi
  2. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita
  3. Mittaa 3 dl maitoa
  4. Kaada vuorotellen jauhoseosta ja maitoa kananmuna-sokeri vaahtoon. Käytä siivilää jauhojen kanssa ja sekoita niin vähän kuin mahdollista.
  5. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Vältä edelleen turhaa sekoittamista.
  6. Paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Kuorrute:
5 dl tomusokeria
100 g voita (sulatettua)
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kuivat aineet ja sekoita hyvin.
  2. Kaada joukkoon kahvi ja sulatettu voi, sekoita hyvin.
  3. Levitä hieman viilentyneen pohjan päälle ja koristele. Toimi nopeasti...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti