
Joulupukki toi mukanaan valurautaisen blinipannun, joka on ollut ahkerassa käytössä siitä lähtien. Blinit, eli venäläiset tattariohukaiset, ovat hyvin monipuolinen ruoka. Voit tarjota niitä arkisena pääruokana tai esimerkiksi hienon juhla-aterian alkupalana. Perinteisesti blinien kaverina kulkee venäläinen kaviaari, smetana ja punasipuli. Oman rahapussi pakottaa valitsemaan esimerkiksi lohenmädin, joka toimii aivan mainiosti. Jos tarjoat blinejä pääruokana, voit tehdä täyttäviä lisukkeita esimerkiksi tuorejuustosta ja leikkeleistä.
Onnistuminen on varma kunhan muistaa kaksi asiaa: riittävän pitkä aika taikinan turpoamiseen ja paljon voita paistamiseen...
Note to myself: älä yritä tehdä taikinaa neljän jälkeen yöllä... Uudenvuoden aattoyönä "kädenlämpäinen" voi olla suhteellinen käsite...
Helpot ja maukkaat blinit (6-8 kpl)
1 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kädenlämpöistä maitoa
20 g hiivaa (tai pussi kuivahiivaa)
1 tl suolaa
2 munankeltuaista
6 munanvalkuaista
Mittaa tattarijauho, vehnäjauho, suola, hiiva, maito ja munankeltuaiset kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä astia kelmulla ja anna taikinan turvota 4-5 tuntia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovaisesti taikinaan. Käytä reilusti voita paistamiseen. Itse tykkään tehdä melko paksuja, kuohkeita ja pinnalta rapeita blinejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti